Alcoolul are calorii!

Alcoolul adauga 100 de calorii pe zi in dieta noastra

Bauturi alcoolice contribuie cu aproximativ 100 de calorii pe zi in dieta unui american obisnuit.

Insa vinul, lichiorul, si in special berea pot adauga mai mult la numarul de calorii zilnice pentru adulti tineri si barbati.

Un nou studiu arata ca in orice zi, persoanele care beau alcool obtin aproximativ 16% din caloriile lor totale din bauturi alcoolice.

Caloriile de alcool provin in principal din zahar. Indrumarile federale dietetice recomanda ca nu mai mult de 5% pana la 15% din totalul caloriilor sa provina din grasimi solide sau zaharuri adaugate la orice nivel al aportului de calorii. Deoarece alcoolul este considerat o sursa de zahar adaugat, rezultatele arata cum cele 16% de caloriile zilnice ale americanului obisnuit trec de limita recomandata de 15 %.

Caloriile dintr-o portie de alcool (care nu includ amestecuri) variaza de la aproximativ 100 pana la 150 de calorii. Spre exemplu:

O bere are aproximativ 150 de calorii.

Un pahar de vin are aproximativ 120 de calorii.

Un shot de lichior contine aproximativ 100 de calorii.

Calorii din Alcool

Raportul se bazeaza pe datele sondajului de la adulti de peste 20 de ani care au participat la Sondajul National de Evaluare a Sanatatii si Nutritiei din perioada 2007 – 2010.

Cercetatorii s-au uitat la numarul de calorii obtinute de adulti, in ultimele 24 de ore consumand bere, vin, lichior, sau bauturi mixte.

Printre concluzii au fost:

  • Barbatii obtin aproximativ 150 de calorii pe zi, din alcool, comparativ cu aproximativ 50 de calorii pentru femei.
  • Tinerii cu varsta intre 20 si 29 de ani au obtinut cele mai multe calorii din alcool, aproximativ 174 pe zi, in comparatie cu alte grupuri.
  • Femeile de peste 60 de ani au avut cele mai putine calorii in alcool, la o medie de 33 de calorii pe zi.
  • Barbatii beau bere mai mult decat alte tipuri de alcool. Berea a reprezentat 103 de calorii de alcool din 150 de calorii baute zilnic de barbati.
  • In randul femeilor, berea, vinul si lichiorul au contribuit aproape la fel la numarul de calorii zilnice din alcool.

Cercetatorii au descoperit faptul ca numarul mediu de calorii provenite din bauturile alcoolice nu a fost diferit prin rasa sau etnie. Insa femeile cu venituri mai mari au baut mai mult decat cei cu venituri mai mici.

Indrumarile federale dietetice recomanda ca daca beti, ar trebui sa o faceti moderat – un pahar pe zi pentru femei si doua pentru barbati.

Cercetatorii spun ca rezultatele indica din nivelul total al populatiei, majoritatea barbatilor si femeilor se incadreaza in aceste orientari. Insa 19% dintre barbati si 12% dintre femei le depasesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *