Alimentele bogate in magneziu

Toate mineralele sunt esentiale in formarea tesutului, sintezei de hormoni si in cele mai multe reactii chimice care au loc in cadrul organismului. Concret, magneziul este esential pentru absorbtia corecta a calciului si a vitaminei C, precum si pentru transmiterea impulsurilor nervoase, si echilibrarea sistemului nervos central. De asemenea, serveste la crestearea secretiei de bila.

Stresul este considerat natural, deoarece are proprietati linistitoare, relaxand muschii si promovand transmisiile nervoase. Deci, sunt recomandate in general stari de stres, anxietate, depresie, ticuri, fobii, insomii sau altele asemenea. Magneziul din organism este impartit, jumatate ar fi gasit in oase si restul in diferite alte procese celulare de mare importanta. Magneziul are, de asemenea, functii anti-inflamatorii, activeaza vitamine cardioprotectoare si formeaza structuri osoase, proteine ​​si anticorpi.

Magneziul este esential pentru buna functionare a organismului, in special inima, muschii si oasele si sistemele nervos, endocrin si digestiv. Deci, este foarte important sa consumati alimente bogate in magneziu. Doza zilnica recomandata va varia in functie de persoana, dar am putea spune ca barbatii trebuie sa se incadreze intre 300 si 350 miligrame zilnice, 280 mg / zi pentru femei (in cazul in care sunt gravide aceasta cantitate ar trebui sa fie cuprinsa intre 320 si 350 mg / zi). Absenta sau lipsa magneziului poate provoca slabirea muschilor, oboseala, depresie, stres, hipertensiune, tulburari menstruale si, de asemenea, creste riscul de accidente cardiovaculares.

Trebuie sa cunoasteti alimentele care sunt bogate in magneziu. Ceea ce gasim atat in alimentele vegetale, cat si animale.

Principalele surse de magneziu le vom gasi in nuci, cum ar fi migdale, alune. Am constatat, de asemenea, mari cantitati ale acestui mineral in fructe, legume, fasole sau ciocolata.

Daca doriti sa cititi despre pasii ce conduc la o alimentatie sanatoasa, vizitati sectiunea noastra de Alimentatie Sanatoasa Speciala apasand aici. Pe acest site veti gasi multe articole diferite, recomandari si solutii de tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *