Benzile de testare a lipolizei (KETOSTIX)

Benzile de testare a lipolizei (BTL) (KETOSTIX) masoara nivelul de cetona – indicatorii ce confirma faptul ca organismul se afla in procesul de lipoliza si in procesul secundar de cetoza – prin urina. Benzile isi vor schimba culoarea de la roz la violet, in functie de numarul de cetone existente. Cu cat eliminati mai multe cetone si gradul de cetoza in care va aflati este mai amplu, cu atat culoarea este mai inchisa.

Ce se intampla daca nu isi schimba culoarea?

Inainte de toate asigurati-va ca nici unul din alimentele pe care le consumati cu exceptia salatelor si a altor legume nu contin carbohidrati, adica sunt lipsite de zaharuri ascunse, fara faramitare etc. Apoi urmati cu strictete etapa de integrare timp de 5 zile. Daca in acest timp BTL-ul nu s-a schimbat intr-o culoare apropiata macar de roz, calculati salatele pentru a va asigura ca nu mancati prea multe legume.

Inca nu s-a produs o schimbare? Incercati sa scoateti tomatele si ceapa din dieta, ambele putand incarca indicele glicemic. In cele din urma asigurati-va ca nu consumati proteine in exces, deoarece aceste cantitati se pot transforma in glucoza. Exista si posibilitatea ca BTL-ul sa nu isi schimbe culoarea in roz sau violet, chiar daca respectati regulile cu exactitate, dar sa observati o scadere a apetitului, o imbunatatire a starii de bine, o lejeritate la nivel de imbracaminte si un incet, dar sigur nivel de slabire si remodelare corporala. Acest lucru ar fi indicatorul faptului ca nu produceti suficiente cetoze pentru a fi inregistrate de BTL, dar ca ele sunt totusi suficiente pentru arderea grasimilor. Nu uitati faptul ca benzile sunt niste unelte, iar schimbarea culorii lor nu este scopul jocului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *