Cheesecake cu ciocolata si vanilie Dukan

Un desert delicios care iti va potoli pofta de dulce!

Ingrediente:

Pentru baza:

  • 8 linguri tarate de ovaz, macinate
  • 150 grame de iaurt 0,1% grasime
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1/2 lingura de cacao
  • esenta de ciocolata
  • indulcitor
  • 2 oua

Pentru crema:

  • 250 grame branza 0,2% grasime
  • 2 oua
  • lapte 0,1% grasime
  • esenta de vanilie
  • 2 foi de gelatina
  • indulcitor

Mod de preparare:

Baza:

  1. Bateti galbenusurile cu indulcitor pentru cateva minute, se adauga iaurtul si esenta si se amesteca bine.
  2. Se adauga taratele, amidonul si cacao si se amesteca pana cand compozitia este neteda si cremoasa.
  3. Daca este prea densa, se adauga un pic de lapte.
  4. Se bat albusurile spuma si incorporeaza restul compozitiei, amestecand de sus în jos.
  5. Se toarna in forma de silicon si se coace la 180 de grade, aproximativ 25 de minute.
  6. Opriti focul si lasati sa se raceasca complet in cuptor.

Crema:

  1. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.
  2. Se bat galbenusurile cu indulcitor, apoi se adauga esenta.
  3. Se amesteca bine pana obtineti o crema.
  4. Stoarceti gelatina si puneti-o pe foc, intr-o cratita, cu un pic de lapte, pana cand gelatina se dizolva, apoi turnati-o in compozitie si amestecati.
  5. In cele din urma se adauga albusurile spuma, amestecand de sus în jos.
  6. Se toarna crema peste baza, direct in forma si apoi se lasa in frigider peste noapte.

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PP  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *