Chiftele coapte atkins

Tot chiftele dar mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei.

Ingrediente:

  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/2 ceapa verde, subtire taiata
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 400 grame carne de vita tocata
  • 200 grame carne de porc tocata
  • 1/2 ceasca de parmesan ras
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper

Preparare:

Pe cat posibil, rugati macelarul sa toace cele doua tipuri de carne impreuna. Aveti grija sa va spalati foarte bine pe maini dupa ce lucrati cu carnea de porc.

  • Incalziti cuptorul la 190 grade.
  • Intr-o tigaie caliti ceapa la foc mare timp de 5 minute, amestecand constant. Dupa care adaugati usturoiul si mai lasati pe foc inca un minut.
  • Treceti amestecul intr-un bol si adaugati mixul de carne, branza, oua, sare si piper. Faceti chiftele de marimea unei mingii de golf. Puneti-le pe o tava.
  • Coaceti chiftelele timp de 20-25 minute, pana se rumenesc si se patrund.

Protii: 4

Timp de preparare: 35 de minute

Informatii nutritionale pentru o portie:

  • Carbohidrati: 2 grame din care fibre alimentare 0 grame
  • Proteine: 38.5 grame
  • Grasimi: 27 grame
  • Calorii: 409

 

Se poate consuma la:

retete dieta atkins retete dieta atkins retete dieta atkins retete dieta atkins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *