Ciuperci umplute cu shiitake dukan

Shiitake (Lentinus edodes) – Ciuperca aromata, de culoare inchisa, pretuita de mii de ani de chinezi – deopotriva pentru proprietatile sale medicinale si pentru virtutile culinare. Poate fi in inlocuita cu orice alta ciuperca aromata de la noi.

Gustul ciupercilor albe este imbogatit cu o umplutura de shiitake si mult grau. Acest fel este o alegere buna pentru o masa fara carne, datorita gustului sau foarte asemanator carnii.

Ingrediente:

  • 4 ciuperci shiitake mari, uscate
  • 12 ciuperci albe champinion, mari de 5 cm, pentru umplut
  • 2 linguri ceapa tocata
  • 1/2 cana verdeturi uscate, tocate
  • 2 linguri tarate de ovaz rasnite
  • 1/4 lingurita frunze de cimbru uscat
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

  1. Inmuiati taratele de ovaz 20 de minute in apa, aruncand apoi apa in exces.
  2. Inmuiati ciupercile shiitake 30 de minute in apa calduta. Scurgeti-le si pastrati apa in care au stat. Aruncati coditele si tocati fin palariile.
  3. Spalati si zvantati ciupercile champinion. Scoateti si pastrati coditele. Puneti palariile intr-o tigaie in care sa incapa pe un singur strat.
  4. Taiati partea de jos, cea lemnoasa, a coditelor pastrate. Tocati restul coditelor si puneti-le intr-o tigaieantiaderenta. Trageti-le la foc mediu pana incep sa se rumeneasca, adaugati ceapa tocata si continuati sa tineti pe foc inca 3 minute. Luati tigaia de pe foc si incorporati verdeturile, taratele, ciupercile shiitake si cimbrul. Adaugati din apa in care au fost inmuiate ciupercile shiitake, suficient cat amestecul sa se lege, dar sa nu fie prea apos. Umpleti ciupercile albe cu acest amestec (cu varf).
  5. Ciupercile pot fi pregatite cu cateva ore inainte si tinute la frigider. Cand sunt gata, incalziti cuptorul la 175 grade C si coaceti ciupercile timp de 25 de minute.

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *