Prajitura cu bezea dukan

Ingrediente:

  • o ceasca de nes slab
  • scortisoara pentru ornat

Pentru blat

  • 3 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri branza de vaci degresata
  • o lingurita esenta de rom pe baza de apa
  • jumatate de plic de praf de copt
  • indulcitor dupa gust

Pentru crema

  • 2 albusuri de ou
  • un plic de nes
  • indulcitor dupa gust

Pentru bezea

  • 3 albusuri de ou
  • indulcitor dupa gust

Instructiuni de preparare:

Blatul:

  1. Se bat galbenusurile cu indulcitor.
  2. Se adauga esenta de rom si branza de vaci degresata.
  3. Se adauga praful de copt si taratele si se bate in continuare.
  4. Separat se bat albusurile cu un praf de sare.
  5. Se adauga albusurile peste compozitia cu galbenusuri treptat si se amesteca incet cu o lingura.
  6. Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se intinde intr-un strat uniform.
  7. Se baga la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 20 de minute (in functie de cuptor).

Crema:

  1. Se bat albusurile cu indulcitorul si nesul pana devin spuma.

Bezeaua:

  1. Se bat albusurile cu indulcitorul pana devin spuma.

Asamblare:

  1. Se taie blatul in doua bucati egale.
  2. Se insiropeaza cu nesul slab.
  3. Se intinde crema de nes intre cele doua bucati de blat.
  4. Deasupra se pune bezeaua si se baga inapoi in cuptor aproximativ 10 minute
  5. Se orneaza cu scortisoara.

Portii: 2 (pentru 2 zile)

Timp de preparare: aproximativ 45 minute

Pont: Pentru o grosime optima a blatului folositi o tava de 30*20 cm

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PP  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *