Prajitura cu bezea dukan

Ingrediente:
- o ceasca de nes slab
- scortisoara pentru ornat
Pentru blat
- 3 oua
- 4 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri branza de vaci degresata
- o lingurita esenta de rom pe baza de apa
- jumatate de plic de praf de copt
- indulcitor dupa gust
Pentru crema
- 2 albusuri de ou
- un plic de nes
- indulcitor dupa gust
Pentru bezea
- 3 albusuri de ou
- indulcitor dupa gust
Instructiuni de preparare:
Blatul:
- Se bat galbenusurile cu indulcitor.
- Se adauga esenta de rom si branza de vaci degresata.
- Se adauga praful de copt si taratele si se bate in continuare.
- Separat se bat albusurile cu un praf de sare.
- Se adauga albusurile peste compozitia cu galbenusuri treptat si se amesteca incet cu o lingura.
- Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se intinde intr-un strat uniform.
- Se baga la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 20 de minute (in functie de cuptor).
Crema:
- Se bat albusurile cu indulcitorul si nesul pana devin spuma.
Bezeaua:
- Se bat albusurile cu indulcitorul pana devin spuma.
Asamblare:
- Se taie blatul in doua bucati egale.
- Se insiropeaza cu nesul slab.
- Se intinde crema de nes intre cele doua bucati de blat.
- Deasupra se pune bezeaua si se baga inapoi in cuptor aproximativ 10 minute
- Se orneaza cu scortisoara.
Portii: 2 (pentru 2 zile)
Timp de preparare: aproximativ 45 minute
Pont: Pentru o grosime optima a blatului folositi o tava de 30*20 cm
Se poate consuma la:
Etapa de Consolidare



Leave a Reply