Prajitura cu crema de vanilie dukan

O prajitura care o sa va incante cu siguranta simturile!

Ingrediente:
Blat:

  • 4 linguri de tarate de ovaz
  • 100 ml lapte 0,1% grasime
  • 6 albusuri
  • indulcitor dupa gust
  • jumatate plic de praf de copt
  • esenta de vanilie

Crema de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 1 budinca de vanilie dr. Oetker
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de vanilie
  • 500 ml de lapte

Topping de cacao:

  • 200 ml linguri de lapte degresat
  • 4 lingurite de cacao
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de rom
  • 1/2 plic gelatina

Instructiuni de preparare:

Blat:

  1. Taratele de ovaz se lasa la inmuiat in lapte.
  2. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se mai bat pana se dizolva indulcitorul.
  3. Se incorporeaza taratele inmuiate, praful de copt si se adauga esenta.
  4. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 30 de min.

Crema:

  1. Galbenusurile se freaca impreuna cu indulcitorul.
  2. Praful de budinca de dilueaza cu 100 ml de lapte rece si se adauga peste galbenusuri, continuand amestecarea.
  3. 400 ml de lapte se pun la incalzit, se adauga compozitia de galbenusuri cu budinca, se amesteca rapid pana se formeaza crema.
  4. Se ia de pe foc, se adauga esenta si se mai amesteca un pic.

Topping de cacao:

  1. Jumatate plic de gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic.
  2. Laptele cu indulcitorul si cacao se pun la fiert aproximativ 3 minute, se amesteca in timpul fierberii.
  3. Se ia se pe foc, se adauga esenta, se lasa sa se raceasca un pic si se adauga gelatina, se amesteca bine.

Asamblare prajitura:

  1. Crema calduta se intinde peste blatul rece.
  2. Inainte ca gelatina sa se coaguleze, cand compozitia este calduta, se toarna peste crema de vanilie si se baga toata prajitura la frigider pentru minim 1 ora.

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PP  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *