Prajitura curcubeu dukan

Un curcubeu dulce care sa va faca zilele la Dieta Dukan mai placute.

Ingrediente:

Blat:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • indulcitor dupa gust

Crema:

  • 300 grame branza proaspata degresata
  • 100 grame iaurt cu 0,1% grasime
  • 10 grame gelatina fina maruntita
  • indulcitor dupa gust
  • esente pe baza de apa
  • colorant alimentar

Preparare:

Blat:

  1. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
  2. Se adauga indulcitorul si se continua baterea pana se obtine o spuma densa, lucioasa.
  3. Intr-o tava cu hartie de copt se intinde un strat uniform si se baga la cuptor la foc mic aproximativ 20 de minute pana se coace.
  4. Se scoate si se taie in sase bucati egale.

Crema:

  1. Branza sa bate impreuna cu iaurtul si indulcitorul.
  2. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic.
  3. Se adauga gelatina la crema de branza si se bate foarte bine pentru a se omogeniza.
  4. Se adauga esente pe baza de apa dupa gust.
  5. Se imparte compozitia in sase parti egale si se coloreaza pastrand o parte pentru glazura.

Asamblare:

  1. Se aseaza allternativ un strat de blat cu un strat de crema.
  2. Se glazureaza cu crema alba ramasa.
  3. Se baga la frigider minim o ora.

Timp de preparare: ~ 2 ore

 

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PP  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *