Profiterol dukan

O prajitura glazurata, delicioasa!

Ingrediente:

  • 150 g branza 0,2% grasime
  • 2 albușuri de ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g amidon din porumb
  • lapte
  • indulcitor dupa gust
  • esente

Crema :

  • branza
  • indulcitor
  • esente dupa gust

Glazura:

  • 2 lingurite cacao degresata
  • lapte
  • indulcitor

Mod de preprare:

  1. Se bat albusurile cu un praf de sare .
  2. Se amesteca galbenusurile cu esenta, indulcitorul si branza.
  3. Se adauga amidonul si praful de copt .
  4. Se adauga laptele, aproximativ 100 ml, aluatul nu trebuie sa fie nici prea uscat, nici prea lichid .
  5. In cele din urma, se incorporeaza albusurile de ou.
  6. Compozitia se pune in forme pentru briose.
  7. Se coc la 180 de grade pana devin aurii.
  8. Se face testul cu scobitoarea.
  9. Se lasa sa se raceasca bine înainte de a le scoate din forme.
  10. Se amesteca ingredientele pentru crema.
  11. Pentru glazura se fierbe un pic de lapte .
  12. Se pun intr-o ceasca indulcitorul, cacao si se amesteca.
  13. Se toarna lapte pana se obtine consistenta dorita.

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PP  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *