Rulada cu aroma de ciocolata si vanilie dukan

Ingrediente:

  • 150 ml lapte degresat
  • 1 plic gelatina
  • 4 oua
  • 3 linguri amidon
  • 7 pastile indulcitor sau echivalentul
  • o lingurita esenta de ciocolata pe baza de apa
  • o lingurita esenta de vanilie pe baza de apa
  • o jumatate plic de praf de copt
  • o lingurita de cacao degresata

Instructiuni de preparare:

Crema:

  1. Incalziti laptele fara a-l aduce la fierbere.
  2. Preparati gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.
  3. Intr-un castron bateti un ou, adaugati o lingura de amidon, 2 pastile de indulcitor pisate si aroma de ciocolata si amestecati pana se omogenizeaza.
  4. Adaugati laptele si amestecati.
  5. Puneti pe foc mic si amestecati pana ce se ingroasa.
  6. Luati de pe foc si adaugati gelatina amestecand.
  7. Puneti crema la rece.

Blat:

  1. Amestecati 3 galbenusuri cu praful de copt, restul de amidon, restul de indulcitor, cacao si aroma de vanilie.
  2. Incalziti cuptorul la 160 de grade.
  3. Bateti trei albusuri pana devin spuma si incorporati usor in amestecul de galbenusuri.
  4. Turnati compozitia intr-o tava cu hartie de copt si bagati la cuptor pana se coace (~ 5 minute).

Asamblare:

  1. Intindeti crema pe aproximativ trei sferturi din suprafata blatului si apoi rulati.

Portii: 4

Timp total de preparare: ~2 ore

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PP  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *