Sarmale cu ciuperci dukan

Ingrediente:

  • varza murata
  • 500 gr carne tocata, amestec pui si curcan
  • 3 cepe rosii
  • 3 morcovi
  • 5 ciuperci
  • 1 legatura cimbru uscat
  • 1 cutie rosii pasate
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Se toaca marunt ceapa si ciupercile, morcovii se dau pe razatoare.
  2. Legumele se soteaza cu 2-3 linguri de apa, apoi se adauga jumatate de conserva de rosii.
  3. Se fierb aproximativ 10 minute, apoi se lasa la racit.
  4. Carnea tocata se amesteca impreuna cu legumele si se condimenteaza cu sare,piper si cimbru.
  5. Ceapa am tocat-o mărunt, morcovul l-am dat pe răzătoarea mică, ciupercile şi fleica afumată au avut aceeaşi soartă, le-am tocat mărunt.
  6. Se formeaza sarmalele si se aseaza intr-o oala pe fundul careia se pune varza murata tocata marunt si crengute de cimbru.
  7. Inainte de a baga cratita in cuptor se toarna deasupra apa si restul de rosii, astfel incat sarmalele sa fie acoperite complet.
  8. Oala se acopera cu un capac termorezistent si se baga in cuptorul preincalzit la 130 de grade, aproximativ 2 ore.

 

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *