Suplimentele Nutritive in dieta atkins: Nici sa nu te gandesti sa mergi inainte fara ele!

Un trend in continua dezvoltare este acela ca din ce in ce mai multi medici isi trateaza pacientii (de cate ori au posibilitatea) cu vitamine si suplimente minerale in locul farmaceuticelor. In ultimele doua decenii, sute de terapeuti si mult mai multi practicanti ai sanatatii au invatat sa utilizeze aceasta farmacie nutritiva.

“Medicina Complementara”combina ce e mai bun din ingrijirile medicale conventionale si alternative. Doctrina acesteia este ca toate artele de vindecare pot si ar trebui sa se completeze una pe cealalta. Principiul de baza este sa alegi mereu cea mai sigura terapie, care inevitabil scoate la inaintare abordarea nutritiva.

Harry Kronberg, Mary Anne Evans, Gordon Lingard si multe alte persoane despre care ati citit studii de caz aici au fost pacientii mei. Pentru fiecare caz in parte faceam recomandari de vitamine, minerale, ierburi, acizi grasi esentiali si alti agenti nutritivi – grup pe care eu il denumesc vitanutrient.

De vitanutriente pot beneficia pana si cele mai sanatoase persoane care au o dieta exceptioanla. (Din nefericire, indiferent de cat de bine mananci, solul epuizat nu mai asigura toate elementele nutritive in stare proaspata sau la timp). As putea spune ca vitanutrientii pot extinde speranta de viata a oamenilor. Pentru a va demonstra ca am dreptate, voi cita un anumit exemplu: S-a demonstrat faptul ca grupul de nutrienti antioxidanti apara organismul distrugand acei electroni daunatori care participa la dezvoltarea cancerului sau a bolilor de inima si care contribue si la accelerarea procesului natural de imbatranire. Pana si persoana care consuma cele mai bune alimente disponibile nu traieste intr-un mediu perfect. In plus, poluarea aerului, fumul de tigari si alte toxine din mediul inconjurator ne ataca organismul zi de zi. In egala masura, o persoana poate pastra o stare de sanatate buna pe o perioada mai lunga de timp daca administreaza doze eficiente de antioxidanti precum vitaminele A, C si E, plus seleniu, glutathione, CoQ10 si bioflavonoide.

Cu toate acestea, simpla administrare a unor cantitati potrivite de vitanutrienti poate fi o actiune problematica. Studii stiintifice care incearca sa descopere dozajul ideal al tuturor nutrientilor esentiali va pot duce la concluzia ca ar trebui sa consumati mai bine de o suta de pastile de vitamine pe zi. In mod evident, acest lucru nu este practic astfel incat am conceput un sistem de prescriere nutritiva pe care eu il denumesc nutritie targetata. Acest fapt imi permite mie sa prescriu, iar indivizilor sa aleaga dintr-o varietate de formule care se focuseaza pe anumite aspecte. De exemplu, daca o persoana este predispusa la dese raceli si viroze, ar putea opta pentru o reteta de infectii acute precum cea pe care noi la Atkins Nutritional o numim Cold&Flu (Raceala si Gripa). Aceasta reteta contine antioxidanti din vitaminele C si A, plus zinc, bioflavonoide si componenti complexi B. Studii au aratat ca acesti nutrienti fac diferenta in capacitatea noastra de a face fata acestor intrusi microscopici. Agentii nutritivi nu sunt indreptati catre o anumita boala sau afectiune; mai degraba, ei asigura suport, permitand organismului sa se apere cat mai bine in lupta cu boala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *