Tort cu cicolata Dukan

Un tort incredibil de bun, nici nu spui ca-i de dieta!

Ingrediente:

Blatul :

  • 6 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 linguri amidon
  • 200 grame iaurt 0,1% grasime
  • indulcitor
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao

Crema de iaurt:

  • 2 plicuri de gelatina
  • 600 grame iaurt 0,1% grasime
  • indulcitor
  • esenta de vanilie

Crema de ciocolata:

  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 600 ml lapte 0,1% grasime
  • 1 plic de gelatina
  • indulcitor
  • esenta de rom

Sirop:

  • 100 ml de apa
  • 1 lingurita cacao degresata
  • indulcitor
  • esenta de rom

Mod de preprare:

Blatul :

  1. Albusurile se bat spuma.
  2. Galbenusurile se bat cu indulcitor si se amesteca in albusuri.
  3. Se adauga in compozitie taratele de ovaz, cele de grau, amidonul, praful de copt si iaurtul in care s-a amestecat cacao.
  4. Complozitia se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade, aproximativ 20 de minute, se face testul cu scobitoarea.

Crema de iaurt:

  1. Gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
  2. Se amesteca impreuna cu iaurtul indulcit si aromat cu esenta de vanilie.

Crema de ciocolata:

  1. Budinca se prepara cu 600 de ml de lapte.
  2. Dupa ce s-a racorit un pic, se amesteca impreuna cu un plic de gelatina preparat conform instructiunilor de pe plic.

Sirop:

  1. Se amesteca toate ingredientele, mai putin esenta.
  2. Se fierbe cateva clocte si cand se mai raceste se adauga esenta de rom.

Asamblare:

  1. Dupa ce blatul s-a racit, se taie in doua.
  2. Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se toarna crema de ciocolata si se aseaza o jumatate de blat insiropat.
  3. Deasupra se toarna crema alba si se pune cealalta jumatate de blat care se insiropeaza.

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PP  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *