Tort cu crema de portocale Dukan

Ideal pentru micul dejun , insotit de o cana cu ceai sau lapte degresat!

Ingrediente:
Pentru blat

  • 8 linguri de tarate de ovaz
  • 4 linguri de tarate de grau
  • 2 linguri de lapte praf degresat
  • 2 linguri cacao degresata (optional)
  • 6 linguri de branza 0,2 % grasime
  • 3 oua intregi + 3 albușuri de ou
  • 1 pachet praf de copt
  • esenta de migdale
  • indulcitori

Pentru crema:

  • 1/2 litru de lapte 0,1% grasim
  • 1 pastaie de vanilie
  • indulcitor
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 foi de gelatină
  • esenta de portocale

Mod de preparare:

Blat:

  1. Intr-un castron, se amesteca taratele, cacao, laptele praf si praful de copt .
  2. Se adauga branza, se amesteca bine, apoi se pun si ouale intregi si cele 3 albușuri de ou .
  3. Se amesteca pana cand se obtine un preparat omogen.
  4. Se adauga esenta si indulcitorul si se amesteca foarte bine.
  5. Se toarna compzitia intr-o tava de copt captusita cu hartie de copt, udata anterior si stoarsa.
  6. Se coace la 180° C timp de 45 minute. Verificati cu o scobitoare.

Crema :

  1. Se inmoaie foile de gelatina in apa rece, timp de 5 minute .
  2. Se toarna laptele degresat intr-o cratita, se adauga pastaia de vanilie taiata in doua si se fierbe .
  3. Intr-un castron, se amesteca galbenusurile cu indulcitorul, amidonul de porumb si esenta de protocale.
  4. De indata ce laptele fierbe, opriți focul si scoateti pastaia de vanilie.
  5. Se toarna laptele peste compozitia de oua, amestecand usor .
  6. Se toarna amestecul rezultat intr-o cratita si se incalzeste la foc mic pentru a se ingrosa.
  7. Se opreste focul si se adauga gelatina.
  8. Se lasa sa stea la temperatura camerei timp de 1 ora si la frigider timp de 2 ore, astfel incat crema sa aiba consistența optima.
  9. In cele din urma se taie blatul in 8 bucati, fiecare bucata in jumătate si se unge cu crema cu aroma de portocale.

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PP  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *