Tort red velvet dukan

Un tort absolut de gustos, te va cuceri de la prima lingurita!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 ou intreg
  • 4 albusuri de ou
  • 3 linguri branza 0,2% grasime
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • indulcitor dupa gust
  • colorant rosu

Pentru crema:

  • 250 grame branza 0,2% grasime
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • indulcitor
  • esenta de vanilie

Mod de preparare:

Blat:

  1. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
  2. Restul ingredientelor se amesteca intr-un vas.
  3. Se adauga treptat albusurile, amestecand incet.
  4. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Se baga in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 20 de minute, se face testul cu scobitoarea.

Crema:

  1. Ingredientele se bat cu mixerul la viteza maxima, aproximativ 20 de minute.
  2. Spuma obtinuta se tine la frigider 30 de minute.

Asamblare:

  1. Blatul se taie in forma de inima.
  2. Resturile de la blat se maruntesc foarte bine si se pastreaza pentru a orna (acoperi) tortul, la final.
  3. Blatul se taie in trei parti egale.
  4. Blatul se insiropeaza cu apa indulcita si aromata cu esenta de vanilie.
  5. Se alterneaza blatul uns cu crema si se termina cu un strat subtire de crema.
  6. Se orneaza cu bucatile de blat sfaramate.
  7. Se pastreaza in frigider.

Se poate consuma la:

Etapa de Consolidare  Etapa de Croaziera PP  Etapa de Croaziera PV  Etapa de Stabilizare 

Alimente tolerate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *